50 rejtély, amitől még a Jeti hátán is feláll a szőr!

 

Alabama: Kísértetek játszótere

A Maple Hill temető melletti játszóteret, amelyet állítólag azért hoztak létre, hogy a sírokat látogató szülők a gyerekeiket le tudják foglalni. A probléma, hogy éjszakánként a szomszédban elhantolt gyerekek is itt szoktak játszani. Fénygömböket, maguktól mozgó hintákat és gyerekkuncogást is tapasztaltak már az élők.

Alaszka: Az Alaszka-háromszög

Alaszka dél-keleti csücskében van egy terület, ahol több mint 20 000 ember tűnt el csupán az elmúlt 50 évben. Amikor egy képviselő is eltűnt a területen, a kormány keresést szervezett, de az összeesküvés elméleteken kívül mást nem igaz talált.

Arizona: Alakváltók

Százzal száguldasz a sivatagon át, amikor észreveszed, hogy valami fut melletted: egy csonkított emberhez hasonló lény az, egy alakváltó, a Navajo indiánok legendáiból eredő, az ő értkeik ellentettjének manifesztációja. Az állam egyik részét Skinwalker Ranchnek is nevezik, ide érdemes látogatni, ha valaki szeretné letépetni magáról a húst a természetfeletti szörnyekkel. A helyi kultúrában ennyira erősen élnek ezek a lények, hogy egyszer még egy valódi gyilkosságot is próbáltak az ő nyakukba varrni a bíróságon.

Arkansas: Kutyafiú

Ha a Quitman városában a Mulberry Street 65 alatti házban egy félig kutya félig ember, izzó szemű szörnyeteget veszel észre az egyik ablakban ne csodálkozz, hanem fuss, állítólag már több embert is megkergetett az utcában.

California: A Turnbull-kanyon számtalan rémsége

Los Angeles közelében van, és annyi rémséget rejt, hogy csoda, hogy azok elférnek a 200 négyzetkilométeres területen, amit a Sátán helyének is neveznek. A keresztény hitet visszautasítók lelkétől kezdve, boszorkányok és sátánisták kísértetein át – akik a helyet gyerekek áldozására használták – egy repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt 21 gyerek szelleméig kísért itt mindenki. Természetesen egy elhagyatott elmegyógyintézet is van itt, ami működésképtelen villanyvezetékekkel öl, de idegeneket, mindenféle gyanús kultuszokat, és gravitációs torzulást is láttak már itt.

Colorado: Riverdale út

Az út 11 mérföldes szakasza megannyi rémséget rejt: kísértetek, démonkutyák, fantomkocsik. Az egész központjában a Pokol Kapuja áll, ami ma már fizikai valójában nem létezik, csupán egy őrült által legégetett villa romjai maradtak az elszenesedett helyén. Amit egy fehérbe öltözött szellemnő őriz a szellemrabszolgáival. A testettlen portál az alvilágba viszont továbbra is sértetlen.

Connecticut: Dudleytown

Remek falu, ahonnan nem érdemes bármit is ellopnia az odalátogatónak, mert egyből egy remek átokkal is gazdagabb lesz. Amúgy testtelen hangok, farkaszszerű árnyékok, lebegő fények is vannak. Megy egy titokzatos társaság ami fegyveres erővel őrködik a környéken.

Delaware: Rágó úr

Mr. Samuel Chew még a gyarmati időkben volt egy helyi rendfenntartó, akinek a nevén már akkoriban is annyit gúnyolódtak, hogy a halála után is inkább az államban maradt szellem formájában, és a fráaszt hozza azokra, akik évszázadok után is az ő nevével poénkodnak.

Florida: Az emberszabású borz

Az Everglades mocsár nem csak aligátoroknak és egy óriáskígyóknak ad otthont, hanem a Nagyláb távoli rokonának is, a napon rohadó tetem szagát magán viselő, néha helyi gazdaságokat is fosztogató emberszabású borz is. Manapság szervezett túrával keresik a pofátlanul könnyű pénzt legendás lényt a helyiek.

Georgia: A Lanier-tó átka

Ez egy ember alkotta tól, ahol különösen sok a baleset és a fulladás. Egy itt meghalt nő szelleme is kísért a környéken, valamint egy különösen nagy és gonosz harcsa is megtámadja és a víz alá húzza az embert, ha nem vigyáz.

Hawaii: Az éjszakai menet

Hawaii-on nyaralni a legtöbb ember álma, de ha éjszaka távoli dobszót hallalni, és fáklyák fénye világít a messzeségben, baj van. Az ősi helyi harcosok szellemei ébredtek fel, akik még most is szent kötelességüknek tartják, hogy megvéjék a szigetet a betolakodóktól. Csak akkor kímélnek meg, ha az egyikük leszármazottja van, vagy arrcal a földre fekve, bepisilve biztosítot őket arról, hogy behódolsz nekik. Az előső lehetőségben mi, európaiak inkább ne bízzunk.

Idaho: A Canyon hill-i fantomfutó

Caldwell temetőjében lehet vele találkozni, de tenni is kell érte. Éjszaka bizonyos fák közé parkolva lehet felhívni magunka a lábnélküli jelenés figyelmét. Ilyenkor kedvesen bekopog az ablakon, hogy jelezze, ott van, majd folytatja az útját.

Illinois: Az olasz ara

Az egyik temetőben van egy gyönyörűen kidolgozott, fehér márványszobor a nőről. De ez nem minden. Egy képet is kiraktak, amelyen a tökéletes állapotban megmaradt holttest látható a koporsóban. A para? A képet 6 évvel a temetés után készítették, amikor exhumálták a testet.  Friss virágillat télen, fehér ruhában kísértő nőalak is növeli a helyi furcsaságfaktort.

Indiana: Dunes-i Diana

A Michigan-tó partjának közelében lebeg néha a vízben egy kísérteties meztelen nőalak, majd nyomtalanul eltűnik.

Iowa: A viliscai baltás gyilkos háza

Ez elég egyértelmű, ráadásul a gyilkosságok nagyon is valósak voltak.

Kansas: A pokol kapuja Stull-ban

Mert miért is lenne csak egy kapuja az alvilágnak? Állítólag maga Lucifer szokott ellátogatni a helyi temetőbe, ahol a saját leszármazottai is nyugodnak, és ahol több boszorkányt is felakasztottak. A portál maga egy tetőtlen templom helyén áll. Az ördöggel Halloweenkor és a tavaszi napéjegyenlőség alkalmával lehet találkozni, ha valakinek esetleg ez lenne a vágya.

Kentucky: A Pilot's knob-i gyerekboszorkány

Aki az anyjával együtt űzte a feketemágiát. Elkapták őket, kivégezték. Az anya maradványait elvitték, de a lányt a helyi temetőben temették el egy acéllal megerősített, kövekkel lefedett koporsóba. Még kerítést is emeltek a sírhant köré, ami rejtélyes módon itt-ott meg van görbülve. A földön néha apró lábnyomokat vélnek látni a látogatók, de egy gyerekszellemről is beszámoltak már.

Louisiana: De Saint Germain gróf, a vámpír

A jó gróf vonzó fiatal lányokat csábított el, csak azért, hogy a vérüket igya. Egyes források szerint az 1700-as évektől aktív, mások úgy tudják, már Krisztus születése előtt is garázdálkodott. 1783-ban "meghalt", de hamarosan Európa-szerte felbukkant, majd 1902-ben visszatért New Orleans-t terrorizálni. Azóta is a francia negyedben vadászik, de mostanában már Jack néven ismerkedik.

Maine: Wood Island világítótornya

Ahelyett, hogy a hajók tájékozódását segíteni, a toronyból mindenféle nyögések hallatszanak, és megmagyarázhatatlan árnyékok nyomasztják a látogatókat. A dolog forrása egy harminc éve elkövetett gyilkosság/öngyilkosság.

Maryland: A kecskeember

Mi mást várhatunk egy félig kecske, félig ember lénytől? Tinédzsereket gyilkol, kutyákat eszik, kecskemód üvölt. A helyiek annyira félnek tőle, hogy az Egyesült Államok mezőgadasági minisztériumának hivatalosan cáfolnia kellett, hogy egy balul elsült kísérletben ezt a szörnyet hozták volna létre. Egy másik eredettörténet szerint egy helyi kecskefarmert annyira feldühítette, hogy helyi tinédzserek legyilkolták a nyáját, hogy cserébe tinigyilkos kecskeszörnnyé változott.

Massachusetts: Giles Corey átka

Ha a Salemi boszorkányper nem lenne elég, szerencsétlen Giles nyomás általi halálra ítélték. Azaz három napon keresztül egyre több követ pakoltak rá, amíg a súly meg nem ölte – a cél egy vallomás kicsikarása volt. Ezt nem sikerült elérni, de cserébe jól megátkozta a várost, amit aztán számtalan tragédia ért. Minden ilyen előtt pedig megjelent a temetőben a kivégzett szelleme.

Michigan: A pokol hídja

Elias Friske, az őrült prédikátor kicsalt egy halom gyereket az erdőbe, majd egyesével a helyi patakba ölte őket. A szülők elkapták, felakasztották. Most egy vékony kis fémhídon lehet átkelni a vizen. Aki meg meri tenni ezt éjszaka, a víz fölé érve gyereksikolyokat hall, és néha egy izzó szemű, fekete figura is megjelenik előtte.

Minnesota: Vergas túraút szőrös embere

Egy két és fél méteres, büdös, szőrös, igen agresszív alak, aki néha megijeszti az arra járókat. Sőt, egy férfinek még a kocsija is tele lett horpadásokkal, miutána rém az útra ugrott, és elkezdte püfölni a motorháztetőt – legalábbis a beszámoló szerint. Egy furcsa koponyát is találtak a közelben.

Mississippi: A háromlábú nő a Nash úton

Vezetsz, amikor egy idegen elkezdi üldözni és csapkodni a kocsidat. A dolgot súlyosbítja, hogy az illető hölgynek három lába van – a harmadik egy rohadó, a testéhez varrt végtag –, és a helyiek szerint már generációk óta végzi ezt a barátságtalan tevékenységet.

Missouri: Zombi út

Egy nyomasztó túraút, ahol néha sötét alakok tűnnek fel, és követni kezdik, sőt, ijesztgetik az arra járókat.

Montana: A Fekete Ló-tó stopposa

Ismét egy úton vezet a gyanútlan sofőr, amikor egy farmerbe öltözött indián férfi teste csapódik a motorháztetőnek. Kiszáll, hogy segítsen, de se a férfinek, se a kocsin látható sérülésnek nincs nyoma. A stoppos viszont az örökkévalóságig arra van ítélve, hogy elüssék.

Nebraska: A hét nővér útja

A történet szerint egy fiút annyira felhúzott egy család veszekedés, hogy a hét lánytestvérét egyesével kivitte hét dombra, hogy aztán ott felakassza őket.

Nevada: 51-es körzet

Az amerikai kormány titkos bázisát a nevadai sivatagban senkinek nem kell bemutatni. Genetikai kísérletek, titkos fejlesztések, idegen lények boncolása. Senki nem tudja, mi zajlik itt.

New Hampshire: A sekélyes elátkozott szigetei

Itt is rémes baltás gyilkosságok történtek, az áldozatok sikolyát még ma is hallani. Az egyik szigeten még az elkövető, sőt, a kalózok szellemét is látni lehet. Meg egy sor mindenféle kopogószellemet.

New Jersey: A Figyelő

2015 nyarán egy fiatal család költözött be az egyik milliódolláros házba Westfieldben. A bajok utána kezdődtek: mindenféle gyanús leveleket kaptak valakitől, aki csak Figyelő néven írta alá azokat. Azon kívül, hogy tájékoztatta őket, az ő dolga a ház – nos – figyelése, olyan kérdéseket is feltett, hogy meg akarják-e tölteni a házat a fiatal vérrel, amit kért, meg hogy kinek az ablaka néz az utca felé.

New Mexico: Chupacabra

Egy medveméretű, tüskés, izzó szemű szörny, ami még repülni is képes, és kiszívja az állataid és a családod vérét. Rengetegen hisznek a létezésében.

New York: Montauk-projekt

Egy sor titkos kormány általt kezdeményezett kísérlet Long Islanden a hidegháborúban, aminek a célja a pszichés hadviselés és képességek kifejlesztése, más dimenziók felfedezése, és egyéb LSD-t mindenképpen igénylő rémségek megvalósítása. Kb. mint a Stranger Things c. sorozat.

North Carolina: Bladenboro bestiája

Egy kicsit medveszerű vámpírmacska, ami a jószágaidra, a házikedvenceidre, és rád is pályázik.

North Dakota: A pokol kapuja

A számos szellemváros egyikében volt egy evangélikus templom, ahol a sátánt imádták. A templom leégett (minő meglepetés), de ha jó helyen állsz ott, ahol valaha állt, hallani lehet az átkozottak sikolyait a pokolból felszivárogni. Démonkutyák, világító sírkövek és szellemvonat is van a környéken. Az a kevés ember, aki itt él rendkívül barátságtalan, és a pokol kapuját rejtegeti.

Ohio: Dinnyefejűek

Sápadt, beteges, génmanipulált gyerekek ők, hatalmas fejjel és borotvaéles fogakkal, akik szeretnek csecsemőket enni. Más források szerint elmenekülnek, ha összeakadsz velük. Megint mások szerint csak a szellemeik a valaha volt gyerekeknek.

Oklahoma: Skirvin Hotel

Egy csodálatos luxushotel, ahol a mindig gyereksírás hallatszik, néha egy szellem megfogdossa a zuhany alatt állókat, vagy épp az ajtókat csapkodja, és ahol az eredeti tulajdonosnő szelleme ma is babakocsiban tolja törvénytelen gyereke kísértetét.

Oregon: Cannon Beach bekötözött embere

Egy használaton kívüli autópályán garázdálkodik, ijesztget, kutyákat eszik és néha felugrik a pickupok platójára is. Olyan szaga van, mint a rohadó húsnak.

Pennsylvania: Arc nélküli Charlie

A Zölden Izzó Embernek is nevezik, mert hát zölden izzik, miután gyerekkorában egy radioaktív balesetben meghalt, elvesztette az arcát, és új színt nyert. Főleg egy elhagyatott tehervonat-alagútban kísért, és ha hozzáér egy kocsihoz, az lerobban. Utána megöl (valószínűleg).

Rhode Island: Mercy Brown

A 19. század végén a 19 éves, elárvult Mercy Brown tüdőgyulladásban meghalt. A helyiek a vámpírhiszti közepén azt hitték, valami természetfeletti van a dologban, ezért kiásták a lány sírját, és miután az nem volt kellőképp elrohadva, kivágták a szívés és a máját, hamuvá égették, majd megetették a lány bátyjával. Aki két hónappal később meghalt. Szép munka volt, Mercy azóta is a temetőben kísért a turisták legnagyobb örömére.

South Carolina: Búboszorkák

Remek kis lények, olyanok, mint egy bőrtelen vámpír, ami bekúszik az otthonodba, majd "meglovagol", azaz a mellkasodra mászik és kiszívja belőled az életet a lélegzeted formájában. Általában itt vége a dolognak, bár néha, ha fázik, letépi a bőröd és azt használja ruhának.

South Dakota: Sétáló Sam

2013 és 2014 között több mint száz öngyilkosság történt egy helyi indiánrezervátumban. Túl egyszerű lenne a szociális problémáknak betudni a dolgot, szóval a felelőst a sötét, kísérteties nagyon sovány Sétáló Sam formájában találták meg: ő adott parancsolta az áldozatoknak, hogy öljék meg magukat.

Tennessee: A Bell boszorkány

Magát Andrew Jacksont, az USA későbbi elnökét is megijesztette a boszi (Jackson elmenekült), ami egy helyi családot nyomasztott. A barlang, ahol állítólag a boszorkány portálja még ma is működik azóta is remek turistalátványosság.

Texas: Feketeszemű gyerekek

Teljesen hétköznapi helyeken kóborolnak, áruházakban, parkolókban. Ha ez nem lenne elég, néha pénzt, vagy egy fuvar haza kérnek az átlag texasitól. Mi velük a baj? Hát az hogy full fekete a szemük, mint a béna sorozatokban a démonoknak.

Utah: Az escalante-i kővé vált fák átka

A nemzeti park megkövesedett fái csodálatos érdekességek, de jobb nem bolygatni őket: számos levél érkezik a parkba, amelyben lopós turisták küldik vissza a fák elcsent darabjait. Törtött csontok, rejtélyes betegségek, anyagi krízis, durva baleset és egy sor másik szerencsétlenség történt ugyanis azokkal, akik hazavitték darabokat.

Vermont: A Hayden-család átka

William Hayden gazdag földtulaj a kora 19. században élt, és elkövette azt a hibát, hogy kölcsönkért a még gazdagabb anyósától, majd nem adta meg neki a tartozását. Az anyós rejtélyes betegséget kapott, úgy gondolta, William megmérgezi. Elátkozta a Hayden nevet, a harmadik generáció után a család kihalását és elszegényedését kívánta. 100 évvel később valóban anyagi katasztrófák és betegségek áldozata lett a família. Kísérteties zene, furcsa fények és a dühös anyós szelleme kísért azóta is a család kúriáján.

Virginia: A nyusziember hídja

Mókásan hangzik, de sokan számoltak be arról, hogy egy fehér nyusziruhás (fülekkel), baltás férfi fenyegette meg őket, sőt, volt, akiket megpróbált megdobni is a férfi a fegyverével. A mai napig sokszor látnak halott nyulakat a Farifax hídnál, sőt, késő éjjel egy fehér figura is előbújik néha a híd alól.

Washington: A pokol 13 lépcsőfoka

A Maltby temetőben van egy föld alatti kirpta, ahova egy nagyon gazdag családot temettek. a kriptából 13 lépcsőfok vezet le a pokolba, ha élő ember ereszkedik alá, az utolsó lépcsőfokról megpillanthatja a ördög birodalmát.

West Virginia: A Molyember

"Több pár is látott egy ember nagyságú madarat.. lényt.. valamit..." jelent meg a szalagcím 1966-ban és azóta is sokan látták a szárnyas, emberszerű, vörösszemű lényt az államban, amiről senki nem tudja, mi.

Wisconsin: A rhinelander-i hodag

A hodag egy kutyaméretű (de megnőni képes) lény, aminek békafeje van, olyan agyarai mint egy kardfogú tigrisnek. A háta tarajos, mint egy dinoszauruszé, tüskés a farka, és a lába vastag és hatalmas karmokban végződik. Nagyon büdös, de az embert nem bántja.

Wyoming: A halál hajója a Platte folyón

A folyón néha a misztikus ködből egy öreg szellemvitorlás bontakozik ki, az elátkozott személyzet pedig a fedélzeted szorgoskodik egy test körül. Ha az ember nem néz félre, megláthathja, hogy a holttest az egyik, még élő hozzá közelállóé, aki a baljós ómen után hamarosan meg fog halni.

via Thrillist, ahol a legendák forrásait is megpróbálja felderíteni a szerző.