Nem kell hozzá gitározni tudni, még a zenét sem érteni, csak megjegyezni pár betűt.

zene

 

Gitározni amúgy sem könnyű, egy közepesen tisztességes tábortűzhöz való bénázás is jó pár óra gyakorlást megkíván fájdalmas kézpozíciókban, ráadásul az ember ujjbegyeit kisebesíti a húr, amíg jó nagy bőrkeményedéseket nem növeszt.

Na, hát mindezt nem kell végigszívni a Chordelia nevű berendezéssel, amit az egyik youtubber épített, és az a lényege, hogy a gitárra helyezve gyakorlatilag egy-egy billentyű lenyomásával lefogja nekünk a húrokat a megfelelő pontokon, hogy a legfonosabb alapakkordok szóljanak: G, D, C, A minor, E minor. Az F sajnos kimaradt, illetve olyan finomságok is, mint a G7sus4 és társai, de ezekre egy hétköznapi plöntyögésnél nincs is szükség, egy egyszerű G megteszi helyette, csak kicsit szarabbul szól.

És ezek után máris játszhatjuk kábé bármelyik kedvenc popslágerünket, hiszen azokhoz úgyis mind ugyanabból a 4 akkordból állnak. Nem hiszed?

A Chordelia hátulütője, hogy egyrészt 260 dolcsiba kerül, másrészt azért ne várj tőle olyan hatást, ha kiülsz vele Wonderwallt játszani a parkba a csajok közé, mintha a gép nélkül tennéd.

via Sploid