Akkor ezekre a videókra mindenképp érdemes emlékezni.

ablak túlélés

A Primitive Technology nem tanítja meg, hogyan kell bogarat enni, vizet találni, és azt sem, hogy melyik növény mire jó, azt viszont megtudhatjuk, hogy lehet a csak a természetben talált dolgok segítségével:

 

remek kis házat építeni, cseréptetővel, fűtött ággyal (102 nap alatt készült el, de 66-ba is belefért volna, ha nem esik az eső),

vagy egy egyszerűbbet ilyen luxusdolgok nélkül (30 napnyi munka volt, de 9 hónapon át húzódott).

A srác a munkához a maga készítette fejszét használta.

De készített már fúrót/tűzgyújtót is.

Kosár is készült már.

Ezekben faszenet tárol a srác, amit szintén ő maga csinált.

Vadászáshoz is készített már eszközöket, ilyen a kézműves íj és nyíl.

Ez pedig a háztáji parittya.

Ha zombiapokalipszis nem is lesz, történelmi szempontból is érdekesek ezek a videók – a többit a YouTube-on találjátok. A videók leírásai tele vannak hasznos infókkal, de a legrészletesebb és legérdekesebb magyarázatokat a Primitive Technology blogján érhetitek el.

A srác amúgy ezt az egészet hobbiból csinálja, a YouTube oldalán találtok egy linket, ahol támogathatjátok. A gyakran ismételt kérdésekből kiderül, a helyszín Északkelet-Ausztrália, csak mérgeskígyók és szúnyogok zavarhatják a munkát, utóbbiakat elég jól távoltartja a füst, a sárból épített falakat pedig azért nem mossa el az eső, mert a tető jól sikerült, és megvédi.

ablak túlélés

via

Tetszett a túlélőkontent? Lájkolj be a Facebookon, hogy a többiről se maradj le, esetleg osszad meg a barátaiddal, hogy ha ők zuhannak le az erdőben (lehetőleg Északkelet-Ausztráliában), akkor tudják, mit kelljen tenni. Ha reménykedtél, hogy ez egy újabb teszt, és most csalódott vagy, hogy mégsem, akkor ajánlom régebbi kvízeinket. Sok van.