Jakutföldi oroszok annyi nemesfémet dobnak össze, amennyiből egy Oscart önthetnek Leonardo DiCapironak. Sajnálják ugyanis a közismerten oscartalan sztárt, és ők úgy vélik, megérdemelné az elismerést.

celebstátusz

A jakutiföldi kezdeményezésről Tatyána Jegarova, az ötletgazda nyilatkozott egy orosz hírügynökségnek. Elmondta, már korábban is játszottak ezzel a gondolattal, de Dicaprio Revenantban nyújtott alakítása meggyőzte őket arról, hogy lépjenek. A jakutföldi emberek ugyanis elismerik a magas szintű filmművészetet.

Az Oscar jakutföldi verziója a tervek szerint az ég felé emeli a fejét, mert "amikor az ember az égre, a csillagokra néz, csak akkor érti meg a helyét a természetben, célját a világban". A szobor kard helyett egy háromlábú, békét és szeretetet szimbolizáló serleget fog tartani. Az adományok számától függően, kb. 30 cm-es lesz az ezüstszobor (az arany a bevonásához kellhet). Eddig 100 jakutföldi adakozott.

Jegarova elmondta, hogy noha nem tudják, még hogy juttatják el a szobort a színésznek valahogy megoldják.

A hírről a Mashable számolt be, könnyen lehet, hogy csak egy ügyes médiahekk álhír az egész, de ha nem az, akkor elég megindító, és DiCapiro büszkébb lehet rá, mint az amúgy sokat kritizált Oscar-díjra (ha egyszer végre megkapja).