rejtély

X-aktákba illő esetről számolt be a Gizmodo. Az oregoni North Bend városában rövid időre karantént emeltek a helyi kórház sürgősségi szobája, és a benne tartózkodó öt ember köré.

 

Történt ugyanis, hogy még múlt szerdán egy 78 éves nőről gondoskodó ápoló kihívta a rendőröket, és jelentette, hogy 7-8 ember épp a kocsija tetejét próbálja leszedni. A rendőrök nem találták nyomát a vandáloknak, de miután másodszor is riasztotta őket az ápoló, a a seriffhelyettesek bevitték a közeli kórházba, mert sejtették, hogy valami hallucináció lehet a dologban.

Az eset ott válik érdekessé,  hogy nem sokkal később az egyik seriffhelyetes is hasonló tüneteket kezdett produkálni, majd a társa, egy kórházi dolgozó, és az ápoló 78 éves gondozottja is hallucinálni kezdett – mind kórházba kerültek.

A szakértők nem találtak semmit, ami magyarázatot adhatna a furcsa történésekre, se a házban, se a kórházban, se kocsikban, se máshol. A páciensek vérében sem tudtak kimutatni semmi gyanúsat.

A rendőrségi szóvivő nyilatkozata szerint a 78 éves néni fentaniltapaszai (ez egy erős, kábító hatású fájdalomcsillapító) állhattak a történtek hátterében, de később a hatóságok kizárták ezt a magyarázatot.

rejtély

via