Az Infographics Show készített egy igen érdekes videót a legdurvább és leggyakoribb fájdalmakról. Lássuk, mi az a dolog, ami miatt az elszenvedői negyede inkább öngyilkos lesz?

 

A lényeg: az egész fájdalomérzékelés egy nagyon szubjektív dolog, sok minden függ az ember fizikai állapotától, milyen a tűrőképessége, mennyi fájdalomcsillapító hormonnal próbál segíteni a test, satöbbi.

Ami biztos hogy nagyon fáj:

Az égés. Habár a legdurvább égések talán nem is fájnak annyira, mint a kevésbé súlyosak, hisz elhalnak az idegvégződések, a tapasztalatok szerint a gyógyulás folyamata maga sokszor fájdalmasabb, mint maga a lángok.

A golyóhangya csípése. Akármi is a magyar neve a bullet antnek. Azt mondják olyan, mintha egy rozsdás szögel a talpadban akarnál izzó szénen sétálni.

Cluster-fejfájás. Egy olyan migrénszerű csoda, ami a fej egyik oldalán érezhető, és három óráig tarthat egy roham, rosszabb, mint a szülési fájdalom a nők szerint. Habár a fájdalmon kívül más tünete, következménye nincs, még a heroin és a morfium sem tudja csökkenteni a kín erejét. És többé-kevésbé gyógyíthatatlan.

Övsömör. Amikor visszajön a bárányhimlő (csak olyanoknál, akik átestek rajta), akkor alakul ki.

Vesekő. Sokaknak ez a legfájdalmasabb élmény életében, sok hozzáfűzni való nincs, szerencsére lehet kezelni. Igyatok sokat.

Törött borda, boka, combcsont. A csonttörések közül ezek a legfájdalmasabbak, és amelyek a legtovább okoznak szenvedést.

Tetanus. Azon kívül, hogy iszonyú izomgörcösket okoz, a Tetanus az áldozatok 10-20%-át meg is öli. Szóval ha rozsdás szögbe léptél, jobb a seggbeszuri, mint a koporsószög.

Szülés. Ez igen gyakori és természetes oka a fájdalomnak, az elmondások alapján nem is maga az utolsó nyomás a legrosszabb, hanem a vajúdás maga, ami iszonyú préselő kínt okoz, amíg a kismama teljesen ki nem fárad, sok óra múlva.

Arcidegzsába. Ez a betegség 1 embernél jelentkezik 15-20 000-ből, az arc legnagyobb idegén jelentkezik a fájdalom, és öngyilkosbetegségnek is nevezik, mert ezt éri el az áldozatai 27 százalékánál. Mintha villámok csapnának az ember arcába. Az egyik áldozat szerint se a fájdalomcsillapítok, se más kezelés nem voltak semmilyen enyhítő hatással. Az ember üvöltést hall, és csak később jön rá, hogy ő maga üvöltött. "A fájdalmak rendszerint hetekig, hónapokig tartó periódusokban naponta több alkalommal ismétlődnek, amelyeket követően évekig tartó panaszmentesség is lehetséges. "