Kontentbánya

Tényleg Snoopy vágta tönkre a híres képkockasorozatot?Charlie Brownt és a Peanuts világát itthon is rengetegen ismerik, ha máshonnan nem, a Metro utolsó oldaláról.

Charles M. Schulz sorozatának szereplői – noha gyerekek – felnőtt problémákkal szembesülnek, és nagyon komoly egzisztenciális kérdésekre keresik a választ. Ezek középpontjában a társadalomban létezés és a társadalmi kapcsolatok állnak. Az a helyzet, ahogy mindenki túlélni akar, létezni, miközben olyan emberekkel van körülvéve, akiknek noha hasonló a céljuk, de más-más hozzáállással, stratégiával próbálják elérni azt.

Épp ezért a karakterek közötti interakció gyakran minden empátiát nélkülöz, viszont az olvasó nagyon is együttérez a szereplőkkel, akikben önmagára, és akiknek problémáiban a saját problémáira ismer.

A Peanuts aranykorában Snoopy is hasonló karakter volt, később azonban ez megváltozott: a kutya egy elidegenítő, ellenszenves karakterré vált, kapcsolata a gyerekekkel megszűnt, öncélú lett.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy az új Snoopy mennyire bombázta szét a képkockasorozatot, az viszont biztos, hogy a végén – Schulz a halála előtt úgymond elbúcsúztatta a karaktereket – még volt egy-két bölcs, szomorú és igazán megható pillanata.

További műelemzés, társadalomkritika és Charlie Brown a The Atlantic piszok jó cikkében

Tovább
0

Kurzuson tanítják, hol a csiklóKínában Dr. Fang Gang mutatja meg, hol van a klitorisz, de az előjáték mesterkurzus csak töredéke a teljes tananyagnak.

Az országban még elég erősen élnek a konzervatívabb családmodellek, a férfiak a szigorú kenyérkereső szerepét töltik be, a gyerekek nevelése és a házimunka viszont a nők egyedüli feladata marad. Ráadásul a kurzus szervezői (China White Ribbon Volunteers Network) úgy vélik, a kínai asszonyok fele családon belüli erőszak áldozata.

Úgyhogy a Good Father, Good Partner nevű háromnapos képzés túlmutat a csiklókeresésen: céljuk, hogy az élet minden területén növeljék a nemek közötti egyenjogúságot, és kicsit szembemenjenek az oszágban elfogadott túlságosan is maszkulin férfiszereppel. Oktatják még az apai feladatok betöltését, a csecsemőgondozást, a házimunkát és a családon belüli erőszak kialakulásának okait.

Részletek a Vice-on. 

Tovább
0

Már megint halálos lövöldözés volt egy amerikai egyetemenEgy ember meghalt, a lövöldözőt már letartóztatták.

Részletek: Vice

Tovább
0

Ilyenek lennének bollywood sztárjai a Tinderen. Soooo 90's, soooo gayMég több a Quartzon

Tovább
0

ELMARAD - "Veszélyes felhő" lakosságvédelmi gyakorlat (sic!)Tisztelt Szerkesztőség!

Kedves Kolléga!

Tájékoztatom, hogy a 2015. október 12., 9.30-ra (Puskás Ferenc Általános Iskola, 1191 Budapest, Berzsenyi u. 8.) meghirdetett sajtóesemény a Budapest Főváros Védelmi Bizottságának lakosságvédelmi gyakorlata kapcsán elmarad.

Megértésüket köszönjük.

Tovább
0

Hass, alkoss, lájkolj!

Vissza az iskolapadba!

Kontentbánya

blogavatar

Johó, irány a nettárna!

Reblog