Kontentbánya

Hé, Csubbakka, mi vagy te, vuki?Az angol bulldog válaszol a kérdésre. Hangot rá!

Tovább
0

Zokogj, itt a legromantikusabb rágóreklám a világonA kutyaúristenit a kommunikációs szakembereknek, ez tényleg elég megható/cuki lett.

via BuzzFeed

Tovább
0

Itt egy óriási sztereotípia-világtérképNaná, hogy Magyarország is szerepel rajta, de mivel? És vajon hol birkózhatnak medvékkel, merre található az oligarchaodú, a cigánybarlang, a melegszobor, és hol mos partot a Vöröshajúak tengere?

Az atlaszt egy 17 éves szlovák srác készítette, Martin Vargic, aki annyira jó a térképrajzolásban, hogy már egy egész könyvet kiadott belőlük. Itt látható a teljes sztereotípiatérkép, alatta pedig az Egyesült Államokra vonatkozó rész:

A többi képért ide kell kattintani.

Tovább
0

75 nap múlva karácsony, hollarihó!A Mikulás elindult melóba, ennél szebbet ma már nem fogsz látni, lehet visszafeküdni.

Tovább
0

Tényleg Snoopy vágta tönkre a híres képkockasorozatot?Charlie Brownt és a Peanuts világát itthon is rengetegen ismerik, ha máshonnan nem, a Metro utolsó oldaláról.

Charles M. Schulz sorozatának szereplői – noha gyerekek – felnőtt problémákkal szembesülnek, és nagyon komoly egzisztenciális kérdésekre keresik a választ. Ezek középpontjában a társadalomban létezés és a társadalmi kapcsolatok állnak. Az a helyzet, ahogy mindenki túlélni akar, létezni, miközben olyan emberekkel van körülvéve, akiknek noha hasonló a céljuk, de más-más hozzáállással, stratégiával próbálják elérni azt.

Épp ezért a karakterek közötti interakció gyakran minden empátiát nélkülöz, viszont az olvasó nagyon is együttérez a szereplőkkel, akikben önmagára, és akiknek problémáiban a saját problémáira ismer.

A Peanuts aranykorában Snoopy is hasonló karakter volt, később azonban ez megváltozott: a kutya egy elidegenítő, ellenszenves karakterré vált, kapcsolata a gyerekekkel megszűnt, öncélú lett.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy az új Snoopy mennyire bombázta szét a képkockasorozatot, az viszont biztos, hogy a végén – Schulz a halála előtt úgymond elbúcsúztatta a karaktereket – még volt egy-két bölcs, szomorú és igazán megható pillanata.

További műelemzés, társadalomkritika és Charlie Brown a The Atlantic piszok jó cikkében

Tovább
0

Hass, alkoss, lájkolj!

Vissza az iskolapadba!

Kontentbánya

blogavatar

Johó, irány a nettárna!

Reblog