Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Kontentbánya

Melyik fimben szerepelt ez az ikonikus ruhaösszeállítás?



Vörös bőrdzseki harsány inggel, sárga-fekete motoros ruha, lila kabát zöld mellénnyel. 18 filmcím következik, a hozzá illő outfitet kell kiválasztani.

teszt

Hajrá!

Tovább
0

Quasimodo eléggé szeret a hóban szaladgálni



A púpos kutyusról már mi is írtunk korábban, a gondozói Facebook-kampányának hála az egész internet megismerhette őt.

A történet folytatása is elég jó, Quasi boldog, vannak kutyahaverjai, kutyacsajokra nyomul, és remek jókat szaladgál a minnesotai hóban.

Tovább
0

Melyik regény főszereplője ő?



Irodalmi kvíz következik, ráadásul segítünk is. Megadtuk pár kitalált karakter nevét, ki kell találni, melyik könyv főszereplője ő. A név mellett egy kép is segíti a megfejtést.

teszt

Csapjunk a lapok közé.

Tovább
0

Ez az optikai illúzió kicsit eltöri az agyadat



wtf

A műfaj neve reverspective, Patrick Hughes brit művész nevéhez köthető. A trükk annyi, hogy egy 3D-s felszínen a nézőhöz legközelebb eső részek tűnnek a legtávolabbinak.

Magyarán: a műalkotás a néző felé csúcsosodó csonka piramisokból áll, de ha ezeket nagyjából szemből nézzük, úgy tűnnek, mintha a falba vájt "odúk" lennének, nem pedig kitüremkedő testek. Ezt úgy éri el a művész, hogy a közelebb eső részekre a valós perspektívával ellentétes, egyre kisebbedő elemeket rajzol, fest.

Tovább
0

Ismerd fel szép hazádat!



Honismereti teszt következik, 15 magyar városról mutatunk képet - némelyik közelebbi, van, ami távolabbi felvétel - azt kell eldönteni, hol készült a kép.

teszt

Egy, kettő, három, TESZT!

Tovább
0

Hass, alkoss, lájkolj!

Vissza az iskolapadba!

Kontentbánya

blogavatar

Johó, irány a nettárna!

Reblog