A kínos pillanat ráadásul a filmben is látható, ahogy az arra adott őszinte reakció is.

celebstátusz

Kisebb spoilerek.

 

Tarantino legújabb filmjében Jennifer Jason Leigh karaktere előad egy dalt, amit gitáron kísér. Ezzel viszont felbosszantja Kurt Russel karakterét, aki dühében szétveri a gitár egy oszlopon.

A kínos az egészben az, hogy a gitár egy felbecsülhetetlen értékű, az 1870-es évekből származó Martin volt, amit egy múzeum adott kölcsön a produkciónak. Noha úgy volt, hogy a daloláshoz még az eredeti hangszert használják, egy vágás után viszont kicserélik egy replikára, Russel valamiért nem tudta, hogy a történelmi gitár van a kezében, amikor azt szétzúzta.

Tarantino persze hülye lett volna nem felhasználni a felvételt, főleg, hogy Jennifer Jason Leigh reakciója – hiszen ő tudta, hogy min játszott addig – nem is lehetne őszintébb.

Dick Boak, a Martin Múzeum igazgatója elmondta, hogy noha nem lehet kizárni soha a balesetek lehetőségét, azt először nem tudták, hogy pontosan milyen hiba is vezetett a hangszer pusztulásához, és nyilvánvalóan kiakadtak azon ami történt. Megvizsgálták, a gitár javítjatatlan, ezzel párhuzamosan elhatározták, hogy a múzeum soha többet nem kölcsönöz hangszert filmforgatásokhoz.

Tarantino előző filmjében, a Djangóban is felhasznált már egy ijesztő balesetről készült felvételt a kész alkotásban: ott a dühös Leonardo DiCaprio vágta meg a kezét, amikor az asztalra csapott, de gond nélkül folytatta az őrjöngő jelenetet, sőt, még a saját vérét is beépítette a játékba.

via