Körülnéztünk az interneten, milyen képeket, gifeket osztanak meg a netezők, ha az LSD-s hallucinációt akarják bemutatni, ha már a konkrét trip élményét úgysem lehet átadni.

wtf

Nem olyan meglepő módon sok oldal foglalkozik a kérdéssel, itt egy válogatás-fordítás a legérdekesebb és látványosabb részekből.

 

Az élményt, látványt több "tünettel" hallucinációtípussal hatátozzák meg azok, akik kipróbálták már a kábítószert.

Élénkebb színek

Nagyon ragyogó, élénkek lesznek a színek, sokkal erőteljesebbek, mint az akár tökéletes fényviszonyok mellett is elképzelhető lenne. A vörös vörösebbnek tűnik, a zöld zöldebbnek, stb.

wtf

wtf

wtf

wtf

Nagyítás

Kevésbé gyakori, rövidebb időintervallumokra jellemző tünet, van súlyos és kevésbé súlyos változata. Előbbiben nagy távolságra lévő dolgokat láthat meglepően, fiziológiailag lehetetlenül részletesen, enyhébb esetben mondjuk a karnyújtásnyira lévő tárgyak tűnhetnek közelebbinek.

wtf

Fokozott mintafelismerés

Az ember különböző evolúciós és pszichológiai okok miatt hajlamos ismert mintákat, elsősorban más egyedek (emberek) arcvonásait felismerni különböző textúrákban, például egy falemez göcsörtjeiben. Ezt a képességet nagyban felerősítheti a halluciongén szer, egyébként teljesen semleges tárgyakban, képekben is oda nem illő vonásokat vesz észre a fogyasztó.

wtf

wtf

wtf

wtf

Nem csoda, hogy a fentihez hasonló trükkös festményeket remek példaként lehet használni, a művészek körében mindig is nagy divatja volt a különböző kábítószereknek.

Hasonló elven működik a Google Deep Dream nevű alkalmazása, ahol a számítógép meglévő képeket, mintákat "ismer fel" a feltöltött képben, és ezeket meg is mutatja:

wtf

Az alkalmazást bárki kipróbálhatja, vagy akár a filterként is használhatja itt.

Megnövekedett élesség, tisztaság

A hétköznapinál sokkal élesebben látja az ember a különböző dolgokat, olyan részleteket, mintázatokat, apróságokat vesz így észre – akár tekintete legszélén is –, amelyeket addig nem.

wtf

Fakéreg mohával


wtf

Törülköző

Utókép

Ez hasonló hatás ahhoz, mint amikor az ember a lámpába néz, és az kicsit kiégeti a retináját, és egy ideig egy furcsa foltot lát még a szeme előtt.

Színcsere és színcsúszás

A látvány színképe megváltozik, zöld levelek változhatnak pirosra, fekete és fehér felcserélődhet, stb. A hatás lehet statikus, vagy folyamatosan változó is.

wtfwtf

wtf

Szétcsúszó látvány

Ahogy az ember rábámul egy tárgyra, az elkezd folyamatosan változni, olvadni, mozogni, csavarodni. Úgy tűnhet, a hatás egyre inkább fokozódik, de egy pillanat alatt helyrezökkenhet minden az eredeti állapotába.

wtf

wtf

wtf

Rekurzió

Ez azt a fentihez hasonló hallucinációt takarja, amikor a folyamatosan torzuló látvány mindig önmagába tér vissza-

wtf

Nyomvonalak

A filmekből is ismerős effekt, amikor a mozgás után mintha nyomot, csíkot hagyva maga uztán a mozgó tárgy.

wtf

Szimmetrikus textúra-ismétlődés

Akármilyen távolságból is nézi az ember, a különböző felületek mintája szimmetrikusnak tűnik, mintát vél felismerni benne.

wtf

Szétszakadt látvány

Ritkán és pár másodpecig tartó jelenség, amikor az ember úgy látja, mintha a világ különböző, egymástól elcsúszó szekciókra szakadt volna.

wtf

wtf

Geometriai alakzatok

Ennek sok szintje van, először csak apró zajokat, villódzásokat láthat az ember, majd konkrét geometriai ábrákat, a végén pedig egy minden érzéken és tudatosságon átmutató hallucináció részesévé válhat, ezt nyilván ábrázolni sem lehet.

wtf

A hallucináció során az ember különböző konkrét látomások részese is lehet, árnyékemberek, entitások szólíthatják meg, érthetetlen, félig-meddig érthető formában.

A látványon kívüli érzékszervi és tudati torzulásokat is okoz a drog, amelyeket, a beszámolók szerint nem lehet átadni, ha van köztetek olyan, aki próbálta, bátran írja meg kommentben, ő mit tapasztalt.

Persze kábszizni nem szabad ám.

via

Tetszett a kontent? Ne maradj le semmiről, lájkolj a Facebookon!