Amerikában vannak ezek a hatalmas raktárkomplexumok, ahol különböző mérető helyiségeket tudnak kivenni a tisztelt polgárok, hogy ott tartsák a cuccukat. Ezekben persze szigorúan tilos lakni, de ez nem akadályozta meg a 007craft nevű videófeltöltőt abban, hogy két hónapig mégiscsak ezt tegye, egészen elképesztő körülmények között, meglehetősem okos megoldások segítségével.

A sztori úgy indult, hogy a csávó eladta/felmondta az apartmanját, amikor elment, hogy végigcsinálja a Pacific Crest Trailt, egy híres túrautat, ami az Egyesül Államok déli határától az északi határig tart (4279 km hosszú, közben kb. 128000 km szintváltozás is van). Ezt a túrát teljesíti egyébként a 2014-es Wild c. filmben Reese Witherspoon karaktere.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy amikor 007craft visszatért, nem volt hol lakni. Az az albérlet havi 1000 dolcsi lett volna, a 9 m x 9 m-esraktárhelyiség bérleti díja meg 200 dodó. Nem kell nagy matematikusnak lenni, ahhoz, hogy rájöjjön, hogy jön ki olcsóbban, persze a raktárban éléshez oda kell figyelni pár dologra.

A legfontosabb, hogy – az ő szavaival élve – szellemként kell létezni, mert ha lefülelik az embert, akkor úgy kivágják, mint macskát szarni. Ezenkívül az áramot egy meglehetősen feltűnésmentes módon, hosszabbítóval vezette be az egységébe, amin egy kis antennát és kénytelen volt kidugni, különben nincs térerő. Az egységben nincs víz bevezetve, pár cső és tárolókanna segítségével oldja meg ezt a kérdést. Hetente egyszer, maximum kétszer kell újratöltenie egy ivócsapból a készletet. Fürödni nem tud, habár tervben volt valami zuhanyszerűség is, úgyhogy a közeli edzőtermekre és közösségi zuhanyzókra volt kénytelen hagyatkozni. A WC-zésről nem volt szó, gondolom azt is hasonló helyen oldja meg, esetleg a raktárépületben van valahol egy mellékhelyiség az ügyfelek számára.

via